Tagliatelle met zalm en broccoli

Alternatief gerecht

De verschillende kleuren en texturen, samen met een dressing, zorgen voor een alternatieve manier van het serveren van tagliatelle met zalm en broccoli.

De zalm laten rusten

Wikkel de stukken gerookte zalm in een folie en voeg er een weinig peper en citroensap aan toe. De vis zal vochtig blijven en zijn smaken en sappen behouden. Dit is de eerste stap in de bereiding van uw tagliatelle met zalm en broccoli.

Stomen of koken?

Stoom de broccoli gedurende vijf minuten, zodanig dat die beetgaar is en er minder vitaminen verloren gaan. De hoeveelheid foliumzuur en vitamine C zijn aanzienlijk hoger bij het stomen dan bij het koken.Uw tagliatelle met zalm en broccoli is niet alleen alternatief maar ook super gezond. Kook de tagliatelle al dente.

Zelf een dressing maken

Maak een dressing met het sap van een halve citroen, twee soeplepels olijfolie, 1 theelepel mosterd en een beetje look. Meng de dressing in een kom en giet deze daarna in een bokaal of fles, zodat u nog eens flink kan schudden. U bent klaar om de tagliatelle met zalm en broccoli te serveren. Sprenkel de dressing over het geheel en dien op. De totale bereidingstijd van uw tagliatelle met zalm en broccoli ligt tussen de 15-20 minuten.