Tagliatelle met gerookte zalm

Zoals in een chique restaurant in Rome!

Tagliatelle met gerookte is een standaard Italiaans recept. Zelfs de chique restaurants in Rome serveren tagliatelle met gerookte zalm. In een minimum van tijd maakt u zelf een heerlijke tagliatelle met gerookte zalm.

Wat hebt u zoal nodig?

Voor tagliatelle met gerookte zalm heeft u een pakje tagliatelle, 3 sneden gerookte zalm, 1 sjalotje, 2 eetlepels boter, een beetje wodka, cognac of whisky (ongeveer 1 eetlepel), ½ kop slagroom, gehakte peterselie en peper en zout naar smaak nodig.

En nu aan de slag!

Het koken van de saus zal 5 -7 minuten duren, dus controleer de kooktijd van de tagliatelle en begin eerst met het bereiden van uw saus. Stoof de sjalotjes in de boter, voeg daarna de gerookte zal toe en laat een paar minuutjes stoven tot die lichter wordt van kleur. Giet de likeur over de zalm en roer tot de alcohol verdampt is. Dit geeft een pittig accent aan uw tagliatelle met gerookte zalm. Roer nu de room onder het geheel en kruid af met peper, zout en peterselie. Ondertussen is de pasta klaar en kan u de tagliatelle met gerookte zalm serveren.

Incoming search terms:

  • tagliatelle zalm
  • tagliatelle met gerookte zalm