Tagliatelle met zalm en asperges

Tagliatelle kun je natuurlijk op heel veel verschillende manieren eten.

Één van die manieren is tagliatelle met zalm en asperges.

Ingrediënten

Voor tagliatelle met zalm en asperges voor vier personen heb je nodig:

  1. 250 gram tagliatelle
  2. 300 gram gebroken sperziebonen
  3. 1 pakje saus, geschikt voor asperges
  4. 500 gram witte asperges
  5. 35o gram wilde zalm

Recept

Begin voor de tagliatelle met zalm en asperges met het koken van de tagliatelle zoals wordt aangegeven op de verpakking. Schil en snij de asperges in stukjes van ongeveer 3 centimeter en kook deze in ruim water, samen met de sperziebonen. Leg, voor de zalm, een laagje keukenpapier in een zeef en hang deze, met de zalm erin boven de pan met groente. Kook de groente in tien minuten gaar, de zalm wordt dan ook meteen gaar gestoomt. Maak vervolgens de saus voor de asperges, ook weer zoals op de verpakking wordt aangegeven. Giet de tagliatelle af en verdeel deze over vier borden. Giet vervolgens de groenten af en doe de zalm, in stukjes, daar doorheen roeren. Vergeet niet op smaak te brengen met zout en peper. Verdeel dan voor de tagliatelle met zalm en asperges, de groente en zalm over de vier borden en schep de saus daar overheen. Je eigen gemaakte tagliatelle met zalm en asperges is klaar!