Tagliatelle met zalm en roomsaus

Geen zin de keuken te staan?

Met dit recept voor tagliatelle met zalm en roomsaus heeft u in korte tijd iets lekkers op tafel. Benodigdheden voor tagliatelle met zalm en roomsaus (3 a 4 personen):

  • 1 pakje gerookte Noorse zalm (200 gr.)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr. tagliatelle
  • Zout
  • peper
  • 2 el. olijfolie
  • 1 flesje kookroom (250 ml.)

Hoe maakt u de tagliatelle met zalm en roomsaus

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op het pak in ruim water met zout. Warm de olijfolie in een koekenpan, doe de uisnippers erbij.  Snij intussen de plakken zalm in smalle reepjes. Knijp met een knoflookknijper de knoflook fijn boven de koekenpan. Voeg de zalmreepjes toe. Laat het mengsel een paar minuten op het vuur staan en schep af en toe om. Schenk nu de kookroom erbij en laat het geheel op een zacht vuur heet worden in 4 a 5 minuten. Giet de tagliatelle af, schep het zalm-mengsel er door en uw tagliatelle met zalm en roomsaus is klaar. voeg naar smaak zout en verse peper toe en strooi er desgewenst nog wat dille over. Tip: Serveer bij de tagliatelle met zalm en roomsaus een frisse fruitsalade.

Incoming search terms:

  • Tagliatelle met Zalm en Roomsaus